Riot Act

rebel yell
It is currently Wed Jan 07, 2009 8:34 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 23, 2007 3:15 pm 
Moderator
Moderator

^^ajme, morala sam da se vratim na svoj tekst da se podsetim o cemu sam pisala - skroz sam zaboravila :) tnx, darling - drago mi je da sam ti inspiracija - bas kao sto si ti meni bila za prvu kolumnu ever :hug:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 2:29 am 
Moderator
Moderator

You were the cute Asian guy who got out on the Finsbury Park Station. I was sitting next to you but to shy to talk to you. Coffee sometimes?

U velikom gradu kakav je London, srodna dusu mozete da sretnete bilo gde, a mozda najpre u metrou. I dok vi sa slusalicama u usima citate knjigu i spremate se da sidjete na sledecoj stanici - mozda vas bas tad posmatra vasa potencijalna velika ljubav koja ce vas vec sutra dan traziti preko oglasa u "The London Paper". A da li cete medju dvadesetak slicnih oglasa koji se svaki dan objavljuju pronaci svoj opis ne zavisi ama bas ni od cega. Pa cak ni od sudbine. Jer u gradu kakav je London sudbina ne igra glavnu, a ni sporednu ulogu...

Ipak, kada ste vec godinama sami (zvuci bolje nego "usamljeni", ali da li je bas tako?), u takvom gradu vam sve mirise i lici na romantiku. Da postoji neki recnik koji bi opisivao pojmove pomocu geografskih odrednica, pored reci "romantika" stajala bi definicija "nocna setnja pored Temze". A dok se u podzemnoj zeleznici penjete pokretnim stepenicama dugim 27 metara, ne mozete da zamislite nista romanticnije od toga da neko ceka bas vas na kraju tog 27. metra... A onda pored svih rasa i razlicitosti kojima grad kakav je London moze da se pohvali, vi nadjete romantiku u osobi koju vidjate gotovo svaki dan, ali sa kojom u svom gradu niste bliskiji od pozdrava na hodniku fakulteta... Magija grada kakav je London (ili mozda sudbina) vas spoji i pokloni vam dozivljaje i uspomene o kojima niste mogli ni da sanjate pre dve godine...a ni pre 2 nedelje :) Ipak, ako ste vec godinama usamljeni, mozda vise niste ni sposobni da prepoznate romantiku... Mozda je zagrljaj pomesan sa par casa engleskog piva, s njegove, i engleske votke s vase strane samo izraz dobre namere i lepog vaspitanja? Cini mi se da nema recnika koji moze da definise "zagrljaj u Londonu"...

A onda se vratite u svoj grad i njegovu kisovitu svakodnevicu dok u gradu kakav je London i dalje ironicno sija Sunce. Vratite se stvarima koje su vam falile u tom dalekom suncano-romanticnom gradu, ali niste ni ovde potpuni...nedostaje vam onaj zagrljaj i preko potreban oslonac koji vam je pruzao...nedostaje vam ono Sunce i onaj metro...i nedostaje vam romantika kojom tamo sve odise, a kojom ste najvise od svih odisali bas vi...

Last edited by -Aleksandra on Mon Oct 29, 2007 2:31 am, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 2:30 am 
Moderator
Moderator

^^kratko, ali PRElicno...cak toliko da mozda ove kolumne vise ne bude ovde za par dana :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 9:01 am 
Queen B" [GG]
Queen B" [GG]

ma ostavi ju....super ti je kolumna... :thumb_up: :thumb_up:

Quote:
A onda pored svih rasa i razlicitosti kojima grad kakav je London moze da se pohvali, vi nadjete romantiku u osobi koju vidjate gotovo svaki dan, ali sa kojom u svom gradu niste bliskiji od pozdrava na hodniku fakulteta...

to mi je najbolje..odes na drugi kraj svijeta da se zaljubis u nekog kod svaki dan vidis i kome nisi pridavao paznju...

....super ti je kolumna...svida mi se....nemam sta posebno hvaliti jer je vecina djelova osobna i nemam bas puno komentara ali super je... :thumb_up: :thumb_up:

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 1:22 pm 
Moderator
Moderator

tnx Alia, necemo bas reci da sam se zaljubila, ali... :mrgreen:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 8:38 pm 
Queen B" [GG]
Queen B" [GG]

:lol: :lol: :lol: meni su rekli da sam se zacopala u svog "good ass" trenera...zezali me...ali nije tocno ;) :mrgreen: :mrgreen:

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 9:09 pm 
Nancy [Weeds]
Nancy [Weeds]

Aleks, ovo mi odlično!! :thumb_up:

odlično pišeš, i kad je kratko ali slatko - odiše nečim posebnim :thumb_up:

kraj, tj. zadnji odjeljak mi je savršen :bow:
ne znan kako smisliš tako lipe rečenice :D

<3

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 9:21 pm 
Moderator
Moderator

pa hvala ti draga...ne znam sta bih ti rekla - mozda sam rodjena s tim :mrgreen:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 10:05 pm 
Nancy [Weeds]
Nancy [Weeds]

..a možda je to Maybelline :mrgreen:

<3

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 10:11 pm 
Moderator
Moderator

Kako lijepo... :hug: :hug: :hug:
Prekrasno napisano...
i onaj dio
Quote:
A onda pored svih rasa i razlicitosti kojima grad kakav je London moze da se pohvali, vi nadjete romantiku u osobi koju vidjate gotovo svaki dan, ali sa kojom u svom gradu niste bliskiji od pozdrava na hodniku fakulteta...

mi je fakat najbolji... s obzirom da mi se takvo nešto dogodilo i da mi se to čini ko neka scena iz romantične priče u kojoj je svijet savršen i nekad je lijepo živjeti u svijetu bez mana...
:hug: lovely, honey
i btw, obožavam tvoj av... I love Robert Downey Jr. ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 10:30 pm 
Smartass
Smartass

sjajno. iskreno. emotivno. bas onako kakvo pisanje treba da bude .

well done :bow:

nothing to be shy about Aleks

Profile E-mail  

Post subject:
PostPosted: Mon Oct 29, 2007 10:45 pm 
Moderator
Moderator

Mare, hvala ti na pohvalama za kolumnu & av u istom postu :hug:

Iva, tnx...nadam se da ces nas i ti pocastiti necim uskoro ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Oct 30, 2007 10:57 pm 
Nancy [Weeds]
Nancy [Weeds]

draga, awesome again. a s obzirom da smo prije chatale o ovom, baš mi je fino sjelo. kratko, slatko, simpatično, a iskreno i jako kvalitetno napisano. go girl :hug: idem ja objavit svoju hehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Oct 31, 2007 1:20 am 
Moderator
Moderator

hvala ti draga...nadam se da uskoro nastavljamo taj chat ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Dec 03, 2007 1:32 pm 
Moderator
Moderator

Stvarno sam htela da ucim...otvorila sam knjigu, uzela marker u ruke i pocela da citam redove ciji sadrzaj nema veze sa onim sto studiram. Htela sam, ali ne ide... Na pet minuta sam upalila laptop da nesto proverim i onda sam procitala nesto sto me je potpuno poremtilo. Zato sad cak ni ne zatvaram knjigu, stavljam laptop na nju u zelji da sto pre zapisem ovaj osecaj. Za to vreme chatujem sa drugaricom koja je cetiri dana bila van grada i jedva cekam da cujem kako se provela. Drago mi je da je malo otisla odavde, nije lako kad te momak ostavi posle cetiri godine veze... I evo, sad kaze da je nasla novog momka. Za cetiri dana. A meni ni sve vreme ovog sveta nije bilo dovoljno.

Ne radi se o tome da li imas ili nemas momka. Radi se o tome da vremenom u tebi pocnu da se razvijaju takva osecanja, vrednosti i misli koje nemas sa kim da podelis. Kao u pesmi “...you cut me open and I keep bleeding love...”. Ne izlazi iz mene tudja ljubav, nego samo moja, koju nemam kome da poklonim. A secam se da sam jos kao devojcica od svega 5-6 godina zavidela starijim komsinicama koje su tada bile na fakultetu. Zavidela sam im jer sam znala da su one tada u periodu svog zivota kada imaju nekog pored sebe, nekoga sa kim dele i dobro i zlo – ma koliko to detinjasto zvucalo. I tada sam zivela za dan kada cu ja imati godina koliko i one, jer ce to znaciti da i ja imam nekog pored sebe. Ali, to se nije dogodilo. Sada sam ne trecoj godini fakulteta, a svest mi je na nivou iste one male petogodisnje devojcice koja sebi nije zelela nista osim toga da bude srecna.

Svest je cudna stvar, bar ova moja. U teen godinama sam, cini mi se, razmisljala zrelije nego vecina mojih vrsnjaka. Nisu me zanimali povrsni odnosi koji su tada vladali medju nama, nikada me nisu privlacili “one night” polu-poljupci u zagusljivoj diskoteci iz koje smo morali da se vratimo kuci do ponoci, jer su nas roditelji samo do tada pustali. Alkohol sam prvi put probala u trecem srednje. Cigaru u zivotu u usta nisam stavila, a kafu sam pocela da pijem na fakultetu. I dok su svi drugi “gubili vreme” radeci sve gore-navedene “gluposti”, ja sam zivela u svom svetu, druzeci se sa tim ljudima, ali nikada u potpunosti nisam razumela nacin na koji su oni ziveli svoj zivot. Tek sada shvatam da su samo to i radili – ziveli, a ja, koja sam im se potajno smejala i cekala dan kada ce moje godine i moja svest biti usaglaseni, ja sam dobila mesto u prvom redu iz kojeg sada mogu da posmatram zivot koji prolazi pored mene. Cak mi ni ne mase...samo prolazi i ne osvrce se.

I ovde nema mesta happy endu ili nekoj poruci koja uliva nadu u bolje sutra – ovo je samo jedan mali i depresivan isecak mog zivota, vidjen ocima uprtim u nebo jednog sivog decembarskog dana.
----------------

that's all folks...imate direktan prenos mog zivota - sve je ovo samo izaslo iz mene u proteklih 20 minuta...
...sad, but f u c k i n' true...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour